CERAVITAL – fermentační produkt pro prasata, drůbež a telata
Fermentační produkt CERAVITAL vzniká při fermentaci pevných látek a používá se cíleně v SCHAUMANN-krmivech pro monogastry a telata. Působením CERAVITAL se zlepšuje přístupnost frakcí neškrobnatých polysacharidů obsažených v krmných směsích, a zvyšuje se tak stravitelnost živin.
Naše domácí druhy obilovin obsahují větší množství neškrobnatých polysacharidů. Tyto uhlovodíky jsou monogastři schopni strávit jen v omezeném rozsahu. Účinkem CERAVITAL se frakce neškrobnatých uhlovodíků v krmných směsích stávají lépe přístupnými.
Účinky CERAVITAL
- stabilizace žaludečně-střevního systému
- vynikající biologická využitelnost vitamínů, aminokyselin, nukleotidů, minerálních látek
- snadno využitelné živné médium pro střevní bakterie
- podpora žaludeční a střevní flóry a tím také zdraví ve střevě
- zvýšená stravitelnost krmiva
- zlepšení přeměny frakcí neškrobnatých polysacharidů na mastné kyseliny s krátkým řetězcem a získání dodatečné energie
- zvýšená pasáž krmiva
Výsledek
- vyšší denní přírůstky
- lepší konverze krmiva
- vyšší vitalita a lepší zdravotní stav
- vyšší rentabilita
- efektivní využití krmiv pro vyšší užitkovost
- vyšší příjem krmiva
Svou vynikající účinnost rozvíjí CERAVITAL především v krmných směsích s vysokým zastoupením pšenice, žita, výpalků a rovněž ve výživě mladých zvířat, která nemají ještě plnohodnotně vyvinutý trávicí trakt.