Telefon E-Mail
inovativní účinné látky SCHAUMANN

ASS-CO FERM - živé kvasinky a probiotika pro bachorovou látkovou výměnu

Logo ASS-CO FERM

ASS-CO FERM je kombinace probiotika s živými kvasinkami a dalšími účinnými látkami vyvinutá v SCHAUMANN-výzkumu. Zlepšuje mléčnou užitkovost a příjem krmiva, posiluje zdraví.

Cílená selekce kvasinkových kultur umožňuje stálé optimální osídlení bachoru živými kvasinkami pro urychlení odbourávání vlákniny a stabilní pH-hodnotu v bachoru. Kvasinky jsou schopné využít kyselinu mléčnou, která je v bachoru k dispozici, pro funkce vlastní látkové výměny.

Živé kvasinky v ASS-CO FERM zlepšují bakteriální růst

Živé kvasinky v ASS-CO FERM spotřebovávají v bachoru zbytkový kyslík, a vytváří tak lepší výchozí podmínky pro růst bakterií. Stimulují bakterie spotřebovávající kyselinu mléčnou. Obsah kyseliny mléčné v bachoru klesá, pH-hodnota se stabilizuje, a zlepšují se tak životní podmínky pro bakterie odbourávající celulózu.

Výsledek: vyšší příjem krmiva a vyšší mléčná užitkovost

Zrychlené odbourávání vlákniny (graf 1) přináší jednak vyšší příjem krmiva (graf 2), jednak více využitelného proteinu v tenkém střevě.
Lepší stravitelnost živin zvyšuje efektivitu krmiva. Výsledkem je vyšší mléčná užitkovost (graf 3) při konstantním obsahu mléčných složek.
Díky stabilnější látkové výměně v bachoru a nezatíženému jaternímu metabolismu jsou krávy celkově zdravější.

ASS-CO FERM
Graf 1: Zrychlené odbourávání vlákniny díky ASS-CO FERM
Příjem krmiva s Ass-Co Ferm
Graf 2: Příjem krmiva po podání živých kvasinek u čerstvě otelených krav (Ettle a Schwarz, 2002)
Mléčná užitkovost s ASS-CO FERM
Graf 3: Mléčná užitkovost po podání živých kvasinek u čerstvě otelených krav (Ettle a Schwarz, 2002)