Telefon E-Mail
inovativní výrobky a účinné látky SCHAUMANN
Inovativní výrobky Skot

RINDAMIN BP reguluje pH-hodnotu a zabezpečuje stabilní mléčnou užitkovost a zdraví

V létě pomáhá udržet mléčnou užitkovost RINDAMIN BP
V létě pomáhá udržet mléčnou užitkovost RINDAMIN BP

RINDAMIN BP je speciální přípravek pro dojnice, který ovlivňuje pomocí čtyř různých pufračních látek pH-hodnotu v bachoru a krvi. Lze tak cíleně předcházet acidóze bachoru a stabilizovat mléčnou užitkovost ve zvláštních stresových situacích. 

Zejména v létě musí zvířata čelit různým výzvám. Ztráta cenných pufračních látek v důsledku pocení zhoršuje možnosti pufrace pH-hodnot krve a bachoru. Snížený příjem krmiva zvyšuje riziko vzniku bachorové acidózy. Kromě toho může vysoké množství řepkového šrotu snížit DCAB, a tím i pH-hodnotu krve.

Čtyři různé pufrovací látky hrají společně

RINDAMIN BP obsahuje speciální kombinaci čtyř různých a vysoce účinných pufračních látek, které regulují pH-hodnotu krve a stabilizují pH-hodnotu bachoru:

  • Uhličitan sodný je důležitým stavebním prvkem pro tvorbu pufrů v těle zvířete.
  • Hydrogenuhličitan sodný zajišťuje přímou a rychlou pufraci bachoru.
  • Reaktivní vápenec z mořských řas podporuje dlouhodobou pufraci bachoru.
  • SCHAUMANN-účinná látka MiMag slouží jako vysoce využitelný zdroj hořčíku a účinný bachorový pufr.

Čtyřnásobná pufrační síla díky mikronizovanému oxidu hořečnatému MiMag

MiMag je zkratka pro mikronizovaný a aktivovaný oxid hořečnatý. Díky speciálnímu procesu mletí je povrch oxidu hořečnatého značně zvětšený a porézní. SCHAUMANN-účinná látka má v bachoru mimořádně vysokou rozpustnost. Takto dosažená pufrovací kapacita se ve srovnání s běžným oxidem hořečnatým zvyšuje čtyřnásobně. MiMag významně přispívá ke stabilizaci pH-hodnoty v bachoru a zároveň podporuje zásobení dojnic hořčíkem.

RINDAMIN BP v praxi - konvenční a ekologické použití

RINDAMIN BP lze používat jak v konvenčních, tak v ekologických chovech a v praxi se již mnohokrát osvědčil. Například test výrobku v praktickém použití u 400 dojnic jasně prokázal zvýšení obsahu bílkovin a tuku v mléce.

 

 

Praktické studie potvrzují pravidelně pozitivní vliv RINDAMIN BP na mléčnou užitkovost.
Praktické studie potvrzují pozitivní vliv RINDAMIN BP na mléčnou užitkovost